Aamulla starttasimme ennen klo 8 kohti Harjua ja shettisten rotunäyttelyä. Reittivalinta meni hieman pieleen ja ponit saivat kunnon ravistelut matkalla :P

Ehdimme vähän aikaa katsoa muita poneja ja puolenpäivän aikaan arvosteltiin ensin Vilma. Tuomari tuntui kovin tarkalta ja syynäsi ponin kaikin puolin. Vilma palkittiin II-palkinnolla ja sijoittui luokassa 6./11. Vilmasta sanottiin: " A bit plain head, good jawline, good length of rein, good hooves, lacks muscle, good hair. Could have a bit more bone."

Seuraavaksi osallistuimme Vilman kanssa helppoon ohjasajoon. Ehdittiin harjoitella edellisiltana hieman kylätiellä :) Poni oli TAAS tahmea, tosin ei niin pahasti kuin Mustialassa. Ja harjoittelun puute tuntui omasta mielestä huonoina teinä. No tuomari oli erimieltä ja voitimme luokan 75 pisteellä. Arvostelussa sanottiin: Yleisvaikutelma: kuuliainen poni. Täsmällistä työtä. Hyvä tahti ja poni kantoi itsensä hyvin. 8p. Ulkoasu ok. 6p. Rotutyyppi: hyvät liikkeet, hieman kevyempi poni, mutta sopusuhtainen. 7p. Soveltuvuus: rauhallinen ja kuuliainen poni kaikin puolin. 8p. Ohjelma: Hyvä ympyrä. Erittäin hyvät tiet. Täsmällinen pysähdys. 8p.

Kuva Laura Taimioja

Viimeisenä esitin Fionan joka ei olisi malttanut esiintyä millään. Fionasta tuomari kai tykkäsi koska se sijoittui kolmanneksi 11 ponin joukossa. Silti se palkittiin II-palkinnolla. Jälkeenpäin luin, että ykkösiä tuli koko näyttelyssä vain muutama, samoin kolmosia...Fionan arvostelu: Good length of rein, soft silky hair, eye could be larger. Lacks muscle & second thigh. Useful sort of pony. Could cover the groung better.