Kaikkea pitää kokeilla joten osallistuimme Vilman & Tiltan kanssa Loimaalla järjestettyyn laatuponikilpailuun.

Meidän osaltamme kisa alkoi irtohypytyksellä. Tilta teki mukavan suorituksen ja vaikutti innostuneemmalta kuin kotona. Vilma sen sijaan ei päässyt esittämään parasta Vilmaa, sillä esteiden välit olivat sille aivan liian pienet ja tulo esteelle ahdas. Poni sai ottaa vain kolme hyppyä joten hyvä suoritus jäi tekemättä. Olin etukäteen kuullut, että välit passataan ponin mukaan ja että hyppyjä otetaan n. 6 kertaa.

Toisena "osakilpailuna" oli rakennearvostelu hippoksen tuomareiden toimesta. Tilta sai mukavat 37 pistettä. Vilma sen sijaan olikin muuttunut tuomareiden silmissä täysin epäsopusuhtaiseksi ja tyyppikin oli heikentynyt. Ja jalat vääntyneet lihavuuden takia :D Pisteitä siis 36, samoilta tuomareilta kesäkuussa 38p. Täytyy myöntää, että arvostus hippoksen tuomareita kohtaan on hieman vähentynyt, kun ei linja tunnu pitävän ollenkaan. Luulisi, ettei lähes aikuisella ponilla rakenne, tyyppi tai jalka-asennot ratkaisevasti muutu muutamassa kuukaudessa.

Lopputuloksissa Vilma jäi siis jonnekin hännille, mutta Tilta räjäytti potin olemalla 3-vuotiaiden 3. paras (luokassa oli 22 ponia) sekä koko kisan paras shettis!!! Tilta sai irtohypyytyksestä huippukeskiarvon 9,1, ei ollut monella lähellekään tuota keskiarvoa!

Tässä Vilman arvioinnit:

Rakenne: Ryhdikäs, selvä rotuleima. Saisi olla sopusuhtaisempi. Pitkä pää, hyvä kaula, pitkä mutta pysty lapa, syvä vankka runko, luisu lautanen. Hento luusto, vennot vuohiset, oej hajavarpainen, ahtaat etujalkojen liikkeet. Kiverä kinner, tj liike käynnissä länkinen, ravissa pihtinen. Tarmokas, irtonainen edestä (käynti). Hyvä mekaniikka, parempi edestä (ravi). 7-7-6-8-8=36p. KA 7,200

Irtohypytys: Tekniikka ja kyky: Avaa takaa melko hyvin, käyttää selkäänsä hyvin malttaessaan. Helposti kiireinen, jolloin hyppy myös hätäinen. Korjaa hyvin. 7,6. Luonne ja kehitysnäkymät: Rohkea, hieman hätäinen. 7,5. Yleisvaikutelma: Rohkea poni, joka ei aivan keskittynyt tehtäväänsä. Malttaessaan hypyn kaari hyvä. 7,5. KA 7,550

Askellajikoe: Mekaniikka: käynti: Ajoittaista epäsäännöllisyyttä, tahti ei aina säily. 5,6. Ravi: Tahdikasta, takaosaan lisää työntöä. 6. Laukka: Laukkaa suorin jaloin, enemmän joustoa. Puhdasta. 5,9. KA 5,833. Yleisvaikutelma: Poni ei tänään oikein hyvin keskittynyt tehtäväänsä. 5,7.

Laitan Tiltan arvioinnit kunhan saan ne.